لپ تاپ های هوآوی در آینده با سیستم عامل لینوکس عرضه خواهند شد
به گزارش وبلاگ ارم گفتگو، هوآوی در راستای کاهش وابستگی خود به محصولات آمریکایی، تصمیم گرفته است بعضی لپ تاپ های خود را همراه با سیستم عامل لینوکس عرضه کند؛ این اتفاق نه تنها باعث شده مایکروسافت مشتری بزرگی همچون هوآوی را از دست بدهد، بلکه قیمت نهایی این لپ تاپ ها را نیز کاهش داده است.
قرار دریافت در لیست محدودیت های دولت آمریکا بیشتر از آنکه به ضرر هوآوی باشد، به نظر به نفع این شرکت شده و به عامل محرک مضاعفی در بخش های مختلف فنی و تجاری این شرکت تبدیل شده است. بعد از اینکه هوآوی در رویداد توسعه دهندگان 2019 خود سیستم عامل همه جانبه HarmonyOS را معرفی کرد، نشان داد که واقعاً برای شرایط سخت آماده است و اگر روزی همه محدودیت ها به صورت کامل علیه این شرکت اجرا شوند، راهکار های جایگزین هوآوی می تواند این شرکت را در میدان رقابت با دیگر شرکت های فعال در حوزه فناوری نگه داشته و مانع از شکست آن شوند.
در بخش نرم افزار موبایل، هوآوی اعلام نموده است که اگر چه اندروید انتخاب اول آن هاست، ولی به هیچ عنوان به این سیستم عامل وابسته نیست و می تواند برای آن جایگزینی مناسب داشته باشد. هوآوی برای اثبات این ادعا دو حرکت مهم را ترتیب داد که اولین آن ها معرفی سیستم عامل HarmonyOS است. البته این سیستم عامل همچنان در حال تکامل است و مسلماً در آینده به صورت جدی تری وارد دستگاه های هوشمند خواهد شد.
اما در راه چاره دوم هوآوی گوشی های پرچمدار خود یعنی سری Huawei Mate 30 را با سیستم عامل اندروید و بدون سرویس های گوگل عرضه کرد که ماهیتی کاملاً متن باز داشته و گوگل توانایی دخل و تصرف یا ایجاد محدودیت در آن ها را ندارد. ضمن اینکه این گوشی ها با داشتن امکانات نرم افزاری HMS، تمام احتیاجهای کاربران را برطرف می نمایند.
مشابه این اتفاق، البته با پوشش رسانه ای محدودتر، در جهانی لپ تاپ ها انجام شده و هوآوی برای اولین بار لپ تاپ هایی بدون سیستم عامل ویندوز را راهی بازار نموده است که از توزیع های بر پایه لینوکس استفاده می نمایند.
در این راستا هوآوی سری محبوب لپ تاپ های MateBook خود شامل MateBook X، MateBook 13 و MateBook 14 را در فاز ابتدایی با نسخه بدون ویندوز و با توزیع ویژه چینی لینوکس Deepin OS عرضه نموده است که توزیعی متن باز است و هوآوی می تواند آنطور که در نظر دارد آن را تغییر داده و شرایط مورد احتیاج کاربران و خواسته خود را در آن پیاده سازی کند.
نکته بسیار مهم این است که این لپ تاپ ها به دلیل استفاده از سیستم عامل متن باز به جای سیستم عامل متن بسته مایکروسافت، قیمت مناسب تری از نسخه با ویندوز 10 دارند و همین عامل می تواند به خودی خود باعث افزایش تمایل کاربران به آن ها گردد.
نکته قابل توجه این است که هوآوی با انتخاب لینوکس می تواند راه چاره برون رفت خود از دست اندازی که دولت آمریکا ایجاد نموده را بیابد و از آن خارج گردد؛ اما مایکروسافت بخش بزرگی از درآمد خود ناشی از فروش سیستم عامل ویندوز، ابزارهای مبتنی بر آن و نرم افزارهایی مانند آفیس را به شرکت هوآوی و کاربران پرشمار آن از دست خواهد داد.
از سوی دیگر با عرضه لپ تاپ های با توزیع لینوکس، قیمت تمام شده محصول نیز پایین تر آمده و هوآوی می تواند با قیمت کمتر، لپ تاپ های خود را راحت تر به فروش برساند.
این لپ تاپ ها که در حال حاضر تنها در کشور چین عرضه می شوند در فروشگاه های رسمی هوآوی در این کشور در دسترس کاربران قرار گرفته اند و در ادامه احتمال آن نیز وجود دارد که توزیع های محبوب و معروف تری مانند Ubuntu و Mint را نیز در میان آن ها ببینیم تا ضمن عرضه آن در سایر کشورهای جهان، کاربری و بهره وری بالاتری نیز به همراه داشته باشند.
هوآوی نشان داده که قرار دریافت در لیست محدودیت های تجاری آمریکا چیزی جز ایجاد خسارت های بزرگ برای شرکت های آمریکایی در برنخواهد داشت و آن ها یکی از بزرگترین مشتریان خود در هر دو زمینه نرم افزار و سخت افزار را از دست می دهند؛ اتفاقی که نه تنها هوآوی را تضعیف نمی کند، بلکه راهی برای اتکا به خود و پیشرفت هرچه بیشتر این شرکت را فراهم خواهد ساخت.
منبع: همگردی